Toont alle 15 resultaten

10 stuks
10 stuks
-57%
10 stuks
Uitverkocht
-57%
10 stuks
10 stuks
10 stuks
10 stuks
10 stuks
10 stuks
10 stuks
10 stuks
10 stuks
10 stuks

Buigringen en splitringen

Wanneer jij sieraden maakt weet je dat je bijna niet om buigringen en splitringen heen kan. Je hebt ze bijvoorbeeld nodig om een bedel aan een armband te bevestigen of wanneer je een sieraad netjes met een karabijn sluiting wilt afwerken. Je vraagt je nu misschien af wat het verschil is tussen buigringen en splitringen. Wij leggen het je graag uit.

Wat zijn buigringen?

Een buiging is eigenlijk een simpel ringetje die je met behulp van twee tangetjes open kunt buigen. Buigringen worden ook wel jump ringen genoemd. Wanneer je de buigring open gebogen hebt kun je hier bijvoorbeeld een bedel of sluiting omheen doen. Natuurlijk is het wel belangrijk om de buiging vervolgens weer goed dicht te buigen, zodat je tijdens het dragen van jouw handgemaakte sieraad geen onderdelen verliest.

Wat zijn splitringen?

Je zult nu misschien denken dat je aan buigringen genoeg hebt. In principe is dit ook zo. Splitringen zijn niet noodzakelijk. Ze zorgen wel voor iets meer veiligheid bij het afwerken van jouw sieraden. Een splitring is eigenlijk een dubbele ring. Je kunt de splitringen vergelijken met de ringen van een sleutelhanger. Splitringen zijn lastiger open te maken. Hier bestaan speciale tangetjes voor. Splitringen worden vooral gebruikt bij het afwerken van sieraden met knijpkralen en een karabijn sluiting. Wanneer je bijvoorbeeld een armband op dun draad rijgt en je bevestigd hier een buigring aan, is de kans groot dat het draad door de opening van de buiging heen gaat. Door hier een splitring in plaats van een buigring voor te gebruiken zal je jouw sieraad minder snel verliezen.

Verschillende maten buigringen en splitringen

Wij hebben uiteraard een goedkoop en ruim assortiment aan buigringen in onze collectie. Denk aan verschillende maten, kleuren en materialen. De maat die je nodig hebt hangt af van het sieraad wat je wilt maken. Gebruik je kleine kralen, neem dan ook een kleinere buigring. Zelf vind ik het minder mooi wanneer je bijvoorbeeld een buiging van 8mm gebruikt bij kleine miyuki kraaltjes.