Armbandjes maken met lint

Armbandjes maken met lint

Heb je even geen idee meer wat voor sieraad je nu weer zult maken of wil je gewoon een keer iets anders? Dan is armbandjes maken met lint ontzettend leuk om te doen. Met dit prachtige lint is het echt heel makkelijk om hippe armbandjes te maken. Wij hebben dit lint met allerlei mooie teksten en quotes. In tegenstelling tot ons Ibiza lint, is dit lint niet elastisch. Je hebt daarom naast het lint een smart bead stopper nodig. Dit is een kraal die in aan de binnenkant is afgewerkt met rubber. Hierdoor blijft de kraal goed op zijn plek zitten en is deze ideaal als sluiting te gebruiken. Je kunt hem wel schuiven om de armband om te doen.

Hoe armbandjes maken met lint?

  • Knip het lint op de juiste maat. Gebruik eventueel een klein beetje doorzichtige nagellak, lijm of een aansteker om rafelen te voorkomen. 
  • Vervolgens rijg je de kraal om beide uiteindes van het lint. Dit kan best een gepriegel zijn. Wij gebruiken daarom een stukje metaaldraad wat we om het lint dubbelvouwen, zodat het werkt als een naald. Mocht je dit niet in de buurt hebben kun je ook met behulp van een stukje tape het uiteinde van het draad smaller maken.

Bestel hieronder direct de gebruikte onderdelen om deze hippe armbanden te maken.

1 meter
1 meter
1 meter
1 meter
1 meter
1 meter
1 meter

Ondertussen hebben wij onze collectie met lint flink uitgebreid. Nog meer kleuren en dat met allerlei prachtige teksten. Onze favorieten zijn toch wel “Good vibes”. “Sparkle, shine” en “Adventure” Het meeste lint koop je bij ons per meter. Enkele soorten per 10cm. Kijk daarom goed hoeveel je besteld. Bestel je meer, dan leveren wij dit uiteraard zoveel mogelijk als één lang stuk.

Wil je eens iets anders dan de armband afwerken met een smart bead stopper? Dan is het ook erg leuk om een armband van lint af te werken met een veterklem. Deze hebben wij van stainless steel en buig je met een tangetje gemakkelijk dicht. Aan de ene kant maak je hier met behulp van een buigring een karabijn sluiting aan vast. Zorg aan de andere kant voor een buigring en eventueel een verlengketting. Zo heb je een hele andere look en ook dit ziet er professioneel uit.

Een leuke tip voor armbandjes maken met lint

Nog een ander leuk idee is het lint versieren met een tussenstuk. Een tussenstuk is een bedel met twee oogjes Deze kun je met naald en draad op het lint naaien. Op deze manier maak je de armband nog unieker.

Armbandjes maken met lint is dus een erg leuk bezigheid. Het fijne is dat je snel resultaat hebt, een armbandje is ontzettend snel gemaakt, maar ziet er met een smart bead stopper erg professioneel uit. Natuurlijk kun je hier ook een kraal met een groot gat voor gebruiken. Het voordeel van de armbandjes met lint is dat ze (bijna) bij iedereen passen en overal mee te combineren zijn. Leuk naast je horloge of in combinatie met een aantal leuke kralenarmbandjes, waar je de kleur van het lint weer terug in kan laten komen. Heb je geen zin om deze zelf te maken, dan vind je bij dit leuke merkje allerlei hippe exemplaren.

Mocht je na al deze informatie over armbandjes maken met lint nog vragen hebben, dan horen wij dit graag. Neem gerust contact met ons op via ons contactformulier of laat hieronder een reactie achter. We proberen je dan zo snel mogelijk te helpen. Uiteraard vinden wij het ook erg leuk om te zien wat jullie van ons lint maken. Je maakt ons erg blij met het sturen van een foto of een tag op Social Media.

Armbandjes maken me lint voorbeeld
Armbandjes maken me lint voorbeeld 2
Oorbellen diy

MELD JE AAN OP ONZE NIEUWSBRIEF EN KRIJG 10% KORTING OP JE VOLGENDE BESTELLING!