Armbandjes van tube kralen maken

Armbandjes van tube kralen maken

De trend van het moment zijn armbanden van prachtige tube kralen. Je ziet ze steeds meer en het fijne is dat je ze gewoon gemakkelijk zelf kunt maken.  Zo heb je niet alleen een armband naar eigen smaak, maar ben je ook nog eens een stuk goedkoper uit. De tube kralen zijn gemaakt van acryl, deze zijn licht van gewicht en hebben wij echt in mega veel kleuren en prints in onze webshop staan..

Het enige wat je nodig heb voor armbandjes van tube kralen is wat draad, 6 tube kralen en eventueel wat metalen kraaltjes om de tube kralen mee af te wisselen. Zo kun je voor nog geen €2,- een ontzettend leuke armband maken.

Voor het draad gebruiken wij bijvoorbeeld 0.8mm elastisch nylondraad of 0,8mm elastiek. Deze laatste kun je eventueel dubbel gebruiken, zodat het net even wat steviger is. Allebei de soorten draad kun je afwerken met een knoopje. Een beetje sieradenlijm op het knoopje zorgt eventueel voor wat extra stevigheid..

Let op: De tube kralen zijn er in twee maten. Degene op de foto hiernaast hebben een afmeting van 32x8mm en kun je leuk combineren met metalen kralen met een diameter van 8mm.  De tube kralen hebben wij ook nog in een maat groter, namelijk 36x12mm. Deze zijn weer erg leuk te combineren met metalen kralen met een diameter van 10mm. Ook wanneer je kiest voor de grotere maat heb je voor de armbandjes van tube kralen maar zes kralen nodig.

Welke kralen hebben wij gebruikt?

Mocht je één van de armbanden op de foto hierboven erg leuk vinden? Dan vind e hieronder een overzicht van de kralen die wij op de foto gebruikt hebben. Natuurlijk hebben wij nog veel met kleuren en kun je er dus helemaal op los combineren. Wij hebben ervoor gekozen om de tube kralen af te werken met hematiet kralen. Deze kralen kun je bij ons per 10 stuks kopen of per streng van ca. 180 stuks. Mocht je veel armbandjes van tube kralen willen maken is deze laatste optie uiteraard voordeliger.Je kunt ook kiezen voor mooie disc kralen van DQ of stainless steel.

-25%
-25%

Wat als de armband van tube kralen te klein is?

Voor een gemiddelde pols heb je voor deze armbanden aan zes kralen al genoeg. Maak je een armband voor een wat grotere pols, dan kan het toevoegen van nog een tube kraal ervoor zorgen dat de armband weer net wat te groot wordt. In dat geval raden we je aan om juist wat meer metalen kralen te gebruiken. Op deze manier kun je gemakkelijk wat met de lengte spelen.

Je kunt uiteraard voor de kleuren tube kralen hierboven kiezen, maar natuurlijk is het ook erg leuk om jouw eigen favoriete kleuren tube kralen uit te zoeken en om zo zelf de leukste combinaties te maken. Ook is het leuk om een keer één tube kraal toe te voegen aan een kralenarmband. Zo kun je verschillenden armbandjes leuk met elkaar combineren. Kortom: bij armbandjes van tube kralen zijn de mogelijkheden echt eindeloos. 

Wanneer jij graag veel armbanden met elkaar combineert, zijn te armbandjes van tube kralen ook een prima optie. Hiernaast hebben wij de kralenarmband gecombineerd met een aantal subtiele armbandjes. Daarom hebben wij ook hier gekozen voor de kleinere maat tube kralen. Ook hierbij hebben wij de tube kralen weer afgewisseld met de hematiet kralen.

Wij vinden het trouwens ontzettend leuk om jullie resultaat te bekijken. Tag Yfybeads daarom dus vooral in jouw social media post.

Oorbellen diy

MELD JE AAN OP ONZE NIEUWSBRIEF EN KRIJG 10% KORTING OP JE VOLGENDE BESTELLING!