Enkelbandje maken van kauri schelpen

Enkelbandje maken van kauri schelpen

Met dit gave enkelbandje creëer je een echte beach-look. Natuurlijk is deze combinatie ook leuk te maken als armbandje of choker. Een enkelbandje maken van kauri schelpen is helemaal niet zo moeilijk. Er is in dit voorbeeld gekozen voor een verschuifbare knoop. Zo heb je geen sluiting nodig en is het enkelbandje gemakkelijk om te doen.

Wat heb je nodig?
Luipaard kauri schelpen
4mm rocailles
Zwart 0.8mm macramé draad

Natuurlijk kun je ook voor andere soorten schelpen gaan. Zorg er wel voor dat deze aan de onderkant open zijn. De kauri schelpen met rijggat zijn hier niet geschikt voor. 

In plaats van Macramé draad kun je ook kiezen voor waxkoord. Dit is iets steviger draad en hebben wij uiteraard ook in allerlei kleuren.

Kauri schelpen verwerken in sieraden

Met kauri schelpen kun je echt alle kanten op. Ideaal om te gebruiken bij het maken van zomerse sieraden, maar de schelpen zijn ook goed te combineren met mooie herfsttinten en hoe fijn is het om tijdens het dragen van jouw handgemaakte sieraden op een wat koudere dag even heerlijk weg te dromen naar een heerlijke vakantie met tropische temperaturen.  Een ketting, een armbandje of een enkelbandje maken van kauri schelpen is dus altijd een goed idee en met deze trend ben je ook nog eens helemaal hip.

Omdat de Kauri schelpen zo leuk zijn om in sieraden te verwerken hebben wij ze dan ook in allerlei soorten. Wij onderscheiden ze in open kauri schelpen en kauri schelpen met een rijggat. De schelpen met een rijggat kun je in combinatie met een buigring als een hanger aan jouw sieraden hangen. De open kauri schelpen worden op het moment het best verkocht. Deze zijn ook verwerkt in het bovenstaande enkelbandje verwerkt. Deze schelpen kun je niet rijgen, maar knoop je als het ware tussen je armband. Leuk om de kauri schelpen zoals in het bovenstaande voorbeeld af te wisselen met een kraal en zo heb je ook nog eens minder schelpen nodig.

Heb jij zelf al leuke sieraden gemaakt met kauri schelpen of ben je misschien dit enkelbandje van kauri schelpen gaan maken? Wij vinden het ontzettend leuk om jullie resultaten te zien, stuur ons daarom gerust foto’s of tag ons op Instagram. Mocht je vragen hebben over het werken met kauri schelpen, neem dan gerust contact met ons op en we helpen je graag verder op weg.

Kralenarmband met kauri schelpen

Een armband of een enkelbandje maken van kauri schelpen doen wij ook graag in combinatie met kralen. Een kauri schelp verwerken in een kralenarmband is misschien niet direct het eerste waar je aan denkt bij het verwerken van kauri schelpen in handgemaakte armbandjes. Toch geeft dit een ontzettend leuk effect. Wij leggen je graag uit hoe je dit doet.

Wanneer je twee stukken elastiek gebruikt kun je namelijk wel de schelp verwerken in een hippe kralenarmband. Dit doe je door aan allebei de kante van de schelp een stuk elastiek door de opening te halen. Vervolgens rijg je hier de kralen over. Dit doe je dus eigenlijk over dubbel elastiek. Ben je klaar, knoop je het elastiek aan elkaar. Let op: doordat de kralen dus eigenlijk over dubbel elastiek geregen worden heb je dus ook kralen met een iets groter rijggat nodig.

Kortom: met onze Kauri schelpen kun je echt alle kanten op. Vandaar dat wij ook een ruime collectie in onze webshop hebben staan. De basis schelpen in verschillende kleurtinten, maar ook prachtige schelpen met opdruk van bijvoorbeeld hippe dierenprintjes. Tijgerprint, zebraprint of een luipaardprint, bij Yfybeads vind je het allemaal.

Dan tot slot nog even een leuk weetje over Kauri schelpen. Wist jij dat deze schelpen eeuwenlang als betaalmiddel gebruikt zijn? Meer hierover leest je hier.

Oorbellen diy

MELD JE AAN OP ONZE NIEUWSBRIEF EN KRIJG 10% KORTING OP JE VOLGENDE BESTELLING!