Armbanden weven

Sieraden maken met houten kralen

Sieraden maken met houten kralen is altijd een goed idee! Wij hebben daarom een prachtige serie houten kralen in onze webshop staan. Met deze kralen geeft jij jouw sieraden een wat stoerdere look. Dit is de reden dat de houten kralen niet alleen in vrouwensieraden verwerkt worden, maar er met deze kralen ook veel sieraden voor mannen gemaakt worden. In dit laatste geval wordt vaak gekozen voor een wat grotere maat. Bij het sieraden maken met houten kralen kun je dus echt alle kanten op. In dit artikel inspireren wij jou graag met een aantal voorbeelden. Van armbandjes tot kettingen en oorbellen.

Weven met houten kralen

Bij sieraden maken met houten kralen denk je misschien niet gelijk aan weven. Toch geeft dit een enorm hip resultaat. Armbandjes weven is een ontzettend leuke bezigheid. Heb je het al een gedaan, dan ben je er vast al achter dat dit erg verslavend is om te doen. Bij het weven van armbandjes denken wij vooral aan de armbandjes met de kleine miyuki kraaltjes. Hier wordt dan met behulp van een weefraam een mooi armbandje van geweven.

Wat misschien minder bekend is, maar niet minder leuk om te doen is het weven met wat grotere kralen. Het fijne is dat dit ook zonder weefraam kan en het is een stuk minder gepriegel dan weven met Miyuki kraaltjes. Ben je dus meer van het grotere werk en houd je van snel resultaat, dan is deze techniek misschin wel iets voor jou.

Wat heb je nodig voor het weven?

Bij deze twee armbanden is gebruik gemaakt van donkerbruin 1mm waxkoord, verschillende kleuren nature houten kralen, miyuki rocailles 8/0, facet kralen 4x3mm, een zilver tussenstuk van een levensboom en draad om de kralen op te rijgen.

De gebruikte materialen kun je natuurlijk helemaal naar eigen smaak aanpassen. Niet alleen kun je afwisselen met kleur, maar ook met ander soort kralen is deze techniek goed toe te passen. Met bijvoorbeeld glaskralen of alleen facet kralen krijg je al snel een heel ander effect. Je moet er wel even rekening mee houden dat het draad 2 keer door de kraal past. 

Armbandjes van houten kralen

Kettingen maken van houten kralen

Bij sieraden maken met houten kralen hoort natuurlijk ook een mooie ketting. Wij hebben gekozen voor een stoere lange ketting van houten kralen, dit is makkelijker te maken dan je denkt. De natuurlijke kleuren van de kralen zijn prachtig te combineren met onze Boeddha hangers, Zo heeft je ketting gelijk een mooie betekenis. Hiernaast hebben we wat kleinere zilverkleurige hangertjes toegevoegd en de houten kralen afgewisseld met metalen kralen.

Om de ketting een wat luxere uitstraling te geven hebben wij gekozen om deze af te werken met een karabijn sluiting. Doordat de ketting wat langer is, is dit eigenlijk niet nodig en kun je, wanneer je het wat makkelijker wilt houden het draad aan het einde ook gewoon dichtknopen.

Natuurlijk is ook deze ketting helemaal naar eigen wens samen te stellen. Ga bijvoorbeeld voor andere hangers, of kies voor de kleuren die perfect bij de rest van je outfit passen. Heb je al het materiaal verzameld, dan is het een kwestie van rijgen. Bij de houten kralen is het fijn om te rijgen met behulp van een naald.

Sieraden maken met houten kralen
Oorbellen van houten kralen
Sieraden van houten kralen

Oorbellen van houten kralen

Om je sieradenset helemaal compleet te maken, hebben wij ook nog hippe bijpassende oorbellen gemaakt. Hiervoor hebben wij de volgende items gebruikt: uiteraard de 6mm houten kralen, een oorbelhanger, een leuke bedel en een kettelstift.

Het onderste rondje van de oorbelhanger kun je met behulp van een tangetje iets openbuigen. Zo kun je gemakkelijk de kettelstift eraan hangen. Wij doen dit zelf als laatste, wanneer de kettelstift af is. Op de kettelstif hang je de kralen. Vervolgens maak je met het metaal een rondje aan de onderkant van de kettelstift. Wanneer je dit goed doet is de onderkant ongeveer hetzelfde als de bovenkant van de kettelstift. Nadat je hier de bedel aan gehangen hebt, bevestig je alle onderdelen aan elkaar en klaar zijn je oorbellen.

Kortom: bij het sieraden maken met houten kralen zijn de mogelijkheden echt eindeloos. Mocht je naar aanleiding van dit artikel ergens een vraag over hebben, stuur ons gerust een berichtje!

Oorbellen diy

MELD JE AAN OP ONZE NIEUWSBRIEF EN KRIJG 10% KORTING OP JE VOLGENDE BESTELLING!