Toont alle 14 resultaten

Kettelstiften en nietstiften

Kettelstiften en nietstiften worden veel gebruikt bij het maken van sieraden. Niet alleen in oorbellen worden ze veel verwerkt, maar ook voor armbandjes of kettingen zijn dit fijne onderdelen. Wij hebben deze onderdelen dan ook in veel verschillende maten in onze collectie. Ook vind je ze bij ons gemaakt van diverse materialen, bijvoorbeeld DQ metaal of RVS.

Wat zijn kettelstiften?

De naam zegt het al. Kettelstiften gebruik je om materialen aan elkaar te kettelen, oftewel te verbinden. Rijg er bijvoorbeeld kralen op. Zorg dat je ongeveer 1cm overhoudt voor het maken van een oogje. Het maken van een oogje doe je met een rondbektang.Hier is even oefening voor nodig, maar wanneer je het eenmaal door hebt geeft dit prachtige resultaten.

Op onze inspiratiepagina vind je een prachtige ketting gemaakt van kettelstiften.

Wat zijn nietstiften?

Met nietstiften kun je weer andere dingen dan met kettelstiften. Nietstiften hebben een soort knopje aan de onderkant. Hierdoor kun je hier een kraal op rijgen zonder dat deze eraf valt. Vervolgens kun je net als bij een kettelstift van het uiteinde een oogje maken. Op deze manier heb je dus eigenlijk van een kraal een mooi hangertje gemaakt.