Maak je eigen bedelketting met deze eenvoudige stappen!

Maak je eigen bedelketting

Bedelkettingen zijn de trend van het moment. Heb jij altijd al je eigen bedelketting willen ontwerpen? Dan ben je bij Yfybeads aan het juiste adres. Wij vertellen je graag welke onderdelen je nodig hebt en welke stappen je moet volgen voor het maken van jouw persoonlijke bedelketting.

Bedelkettingen zijn niet meer weg te denken uit het modebeeld en wij snappen wel waarom.

Met een bedelketting kun je je persoonlijke stijl uitdrukken en een statement maken. Of je nu houdt van kleurrijke bedels, minimalistische ontwerpen of een combinatie van beide, de mogelijkheden zijn eindeloos. Bovendien kun je met zelfgemaakte sieraden een persoonlijk tintje toevoegen aan je outfit en je eigen unieke accessoire creëren.

Waarom zelf je bedelketting maken?

Naast dat het gewoon erg leuk is om creatief bezig te zijn, je dit veel voldoening zal geven, biedt het maken van een bedelketting nog veel meer voordelen.
Allereerst kun je jouw ketting helemaal naar eigen smaak maken. Hierdoor heb je dus megaveel keuze aan bedels, voeg je alleen degene toe die je echt leuk vindt en hoef je dus niet uit een beperkt assortiment van kant en klare bedels te kiezen. Nog een leuk bijkomend voordeel: niemand zal precies dezelfde ketting dragen.
Een ander heel fijn voorbeeld is de prijs. Vaak is het zelf maken van sieraden goedkoper dan de kant en klare sieraden uit de winkel.

Benodigdheden om een bedelketting te maken

Voor het maken van een bedelketting heb je uiteraard een aantal onderdelen nodig. Hieronder vind je een lijstje met de belangrijkste onderdelen.

 1. Bedels. Hier kun je bij een bedelketting natuurlijk niet omheen. Of je nu van subtiele bedels bent of van grote statement bedels in felle kleuren. Alles is mogelijk. De hoeveelheid bedels kun je ook helemaal zelf naar eigen smaak bepalen. Maak een keuze tussen onze gouden bedels, zilveren bedels of gekleurde bedels. Wij vinden het erg leuk om bedelkettingen in een bepaald thema te maken. Ga bijvoorbeeld voor onze fashion bedels, dierenbedels of maak een leuke beachlook met allerlei bedels die met het strand te maken hebben.

 2. De ketting zelf, ook wel jasseron genoemd. Ook hiervan zijn weer allerlei soorten te vinden. Ga je voor een opvallende ketting met grote schakels of juist voor een wat subtielere variant. Bij het kiezen van jasseron bepaal je ook de lengte van jouw ketting. Wil je de bedelketting lang dragen of juist iets korter. Het is bij het bestellen van het jasseron handig om dit even met een ketting die je al in huis hebt te testen of gebruik hier desnoods een stuk draad voor. Zo weet je zeker dat je goed zit.

 3. Buigringen. Deze gebruik je om de verschillende onderdelen aan elkaar te monteren. Uiteraard hebben wij deze ook in verschillende maten en materialen

 4. Een sluiting. Wij kiezen het liefst voor een karabijnsluiting passend bij het jasseron. Bij een wat dunner jasseron kies je voor een iets kleinere maat en bij groter jasseron dus voor een grotere maat sluiting.

 5. Eventueel een verlengketting, zodat je jouw handgemaakte bedelketting op verschillende lengtes kunt dragen.

 6. Sieradentangen om het jasseron op maat te maken en alle onderdelen aan elkaar te bevestigen.

Nu je alle onderdelen verzameld hebt is het tijd om aan de slag te gaan. Hierbij kun je de volgende stappen volgen.

 1. Maak het jasseron op de juiste maat. Houdt hierbij rekening met de sluiting die er nog aan vast komt. Bij veel jasseron kun je de schakels met behulp van sieradentangen open maken. Mocht dit niet lukken, kun je ze met een grotere stevige tang knippen.

 2. Tijd om de bedels te bevestigen. Wij vinden het eerst fijn om de bedels en de ketting uit te leggen. Zo kun je vast een indeling maken en kijken of je mooi uitkomt.

  Voor het bevestigen van de bedels gebruik je de buigringen. Met de rondbektang en de platbektang maak je de buigring open, vervolgens ga je met de buiging door het oogje van de bedel, het jasseron en maak je het ringetje weer netjes dicht. Zorg dat de buiging goed dicht zit. Het zou natuurlijk zonde zijn wanneer je een bedel verliest.

 3. Bevestig de karabijn sluiting aan het uiteinde van het jasseron. Ook hier gebruik je een buiging voor. Het monteren van de sluiting doe je op dezelfde manier als de bedels.

 4. Sommige kettingen kun je nu al dragen. Bij kleinere schakels en voor het mooie plaatje bevestig je aan het andere uiteinde van het jasseron ook nog een buigring. Eventueel kun je hier nog een verlengketting aan bevestigen, zodat je iets meer speling qua maat hebt.

 5. Draag je nieuwe ketting met trots!

Wanneer je deze stappen volgt gaat het jouw zeker weten lukken om een prachtige bedelketting te maken. Veel plezier met het maken en het dragen van jouw zelfgemaakte ketting!

Oorbellen diy

MELD JE AAN OP ONZE NIEUWSBRIEF EN KRIJG 10% KORTING OP JE VOLGENDE BESTELLING!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *