Miyuki of rocailles?

Miyuki of rocailles kralen?

Miyuki of rocailles kralen zijn beide erg populair en wij hebben daarom van beide soorten kralen erg veel kleuren in onze collectie. Vooral in de zomermaanden zie je veel handgemaakte armbandjes, oorbellen, kettingen en enkelbandjes waarin deze kralen verwerkt zitten. Beide kralen zijn gemaakt van glas en worden in dezelfde maten aangeduid. Ze worden veel gebruikt voor het maken van subtiele sieraden en bijvoorbeeld het weven van armbandjes. Rocailles worden ook wel seed beads of borduurkralen genoemd. Ze worden dus ook gebruikt om te borduren, vooral omdat de kleinere maten ook erg klein zijn. Wij vinden het erg leuk om verschillende armbandjes van rocailles kralen met elkaar te combineren of bijvoorbeeld naast je horloge te dragen.

Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen miyuki of rocailles kralen? Deze vraag krijgen wij ontzettend vaak en daarom leggen we het graag voor je uit. Wat je misschien zelf al is opgevallen is het prijsverschil. De rocailles zijn een stuk goedkoper dan de miyuki kralen. Dit heeft met de kwaliteit van de kralen te maken.

Miyuki is een Japans merk en de kralen van dit merk zijn van uitstekende kwaliteit. De miyuki rocailles zijn gelijker van vorm dan de gewone rocailles en kun je hierdoor goed gebruiken bij het weven van armbandjes. Met gewone rocailles kun je eventueel ook weven, maar doordat niet iedere kraal even groot is, zal ook niet iedere rij even breed worden en zal je armband er dus een stuk minder mooi uit komen te zien. Om echt strak te weven wordt er vaak gebruik gemaakt van de Miyuki delica’s kraaltjes.

Miyuki maakt gebruik van kleurnummers. Hierdoor hebben de kralen met hetzelfde nummer altijd dezelfde kleur. Deze kleurnummers worden wereldwijd gebruikt. De gewone rocailles hebben dit niet. Hierbij kunnen de kleuren per levering ook nog weleens iets van elkaar afwijken.

Hiernaast zit er nog een belangrijk verschil in de kleurvastheid van de kralen.  De miyuki rocailles  blijven namelijk nog langer mooi. Dit komt omdat bij deze kralen de kleur in de kraal gemengd zit. Bij de gewone rocailles zit er een verflaagje over de kraal en deze zal bij het dragen gaan slijten.

Kortom: de gewone rocailles zijn prima wanneer jij wilt beginnen met sieraden maken. Ze zijn namelijk een stuk goedkoper. Kom je erachter dat je het maken van sieraden leuk vindt en wil je wat grotere projecten gaan maken of vind je het gewoon erg belangrijk dat je sieraden lang mooi blijven, dan raden wij de Miyuki rocailles aan.

Miyuki of rocailles
Oorbellen van miyuki kralen
Ketting van rocailles

Welke maat rocailles heb ik nodig?

Miyuki of rocailles kralen worden vaak aangeduid in vreemde maten. De kralen  hebben wij  in verschillende afmetingen namelijk 6/0, 8/0 en 11/0. Deze maataanduiding heeft te maken met het inch systeem en laten zien hoeveel kralen er in een inch passen. Hoe groter het getal, hoe kleiner dus de kraal. De maat die je nodig hebt hangt er natuurlijk helemaal vanaf wat je wilt gaan maken en welke techniek je wilt gaan gebruiken.

De Miyuki of rocailles kralen in maat 6/0 komt overeen met 4mm, maat 8/0 met 3mm en 11/0 met 2mm.

Hiernaast hebben wij van de Miyuki kralen ook nog delica’s in ons assortiment. De Miyuki delica’s hebben de vorm van een “buisje” en kun je hierdoor extra strak weven. Wil je inspiratie opdoen voor leuke weefpatronen? Pinterest staat er vol mee.

Werk jij net als ons graag met Miyuki of rocailles kralen, laat het ons weten. Wij zijn erg benieuwd naar jouw creaties. Mocht je nog vragen hebben over deze twee kraalsoorten, laat hieronder dan gerust een reactie achter en we proberen je zo snel mogelijk te helpen.

close
Oorbellen diy

MELD JE AAN OP ONZE NIEUWSBRIEF EN KRIJG 10% KORTING JE VOLGENDE BESTELLING!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *