
Wat ontzettend leuk dat je wilt gaan starten met sieraden maken, de leukste hobby die er is! Het maken van sieraden is misschien wel net zo leuk als het dragen van jouw handgemaakte beauty’s. Hoe leuk is het om bij een nieuw jurkje gewoon zelf bijpassende sieraden te maken, natuurlijk helemaal naar eigen smaak.
Zelf sieraden maken
Wanneer je wilt beginnen met het zelf maken van sieraden, kom je er al snel achter hier ontzettend veel materialen voor zijn. Wij kunnen ons heel goed voorstellen dat je af en toe door de bomen het bos niet meer ziet en helpen je daarom graag verder.
Wat je nodig hebt voor het maken van sieraden ligt er natuurlijk helemaal aan wat je precies wilt maken. Lees snel verder voor een aantal leuk ideeën voor beginners.
Een kralenarmband maken
Als starter is het natuurlijk fijn om makkelijk te beginnen. Hiervoor zijn kralenarmbanden op elastiek een hele leuke optie. Je hebt hier namelijk niet veel voor nodig en echt iedereen kan het. Kies je favoriete kleur kralen en rijg ze op elastiek. Heb je de juiste lengte bereikt, dan maak je een knoopje (deze eventueel nog verstevigen met een druppeltje sieradenlijm) en je bent alweer klaar.
Om het rijgen van de kralen nog wat makkelijker te maken, kun je gebruik maken van onze magic naalden

Een tussenstuk gebruiken bij het sieraden maken:
Bij het rijgen van een kralenarmband kun je ook gebruik maken van een tussenstuk. Een tussenstuk is eigenlijk een bedel, maar dan met aan beide kanten een oogje. Erg leuk om deze in het midden van een armband te bevestigen. Om zo een armband te maken heb je in tegenstelling tot een gewone kralenarmband twee stukken elastiek nodig. Beide stukken haal je door een oogje. Vervolgens rijg je de kralen aan allebei de kanten op elastiek en eindig je weer met een knoopje.

Tangenset aanschaffen
Wanneer je er bij het maken van deze armbanden achterkomt dat het sieraden maken echt iets voor jou is, dan zou ik zeker onze tangenset aanschaffen. Met deze set heb je namelijk zoveel meer mogelijkheden. De set bestaat uit een rondbektang, een kniptang en een platbektang. Dit zijn de drie meest gebruikte tangen bij het maken van sieraden. Ze hebben alle drie hun eigen functie.

Een bedelarmband maken
Heb jij de tangen aangeschaft, dan kun jij jouw kralenarmband extra persoonlijk maken door het toevoegen van bedels. Om bedels aan jouw handgemaakt armband te bevestigen heb je buigringen nodig. Deze ringetjes kun je open en dicht buigen en worden ook wel jump ringen genoemd. Wanneer je met het rijgen van jouw armband klaar bent kun je de bedels gaan bevestigen.
Met behulp van de rondbektang en de platbektang kun je een buigring open buigen. Je kunt hier vervolgens een bedel naar keuze aanhangen. Het rijgdraad doe je vervolgens tussen de buigring en hierna buig je de buigring weer netjes dicht.
Zorg dat je geen opening meer hebt waar het draad nog tussendoor kan, zodat je de bedel niet verliest.
Mocht je dit lastig vinden, dan kun je ook gebruik maken van splitringen. Door de dubbele ring zal de draad hierbij niet ontsnappen. Om een splitring open te maken heb je alleen wel een speciale tang voor splitringen voor nodig

Een armband afwerken met een sluiting
Het voordeel van een kralenarmband op elastiek is dat je deze kunt sluiten met een knoopje en de armband gemakkelijk bij jezelf om kunt doen. Wil jij je armbanden een professionelere look geven, dan is het een leuk idee om jouw kralenarmband niet af te werken met een knoopje, maar met een mooie sluiting.
Dit is iets moeilijker en je hebt hier iets meer materiaal voor nodig. Allereerst werk je hierbij niet met elastiek, maar heb je voor deze armband nylon of metaaldraad voor nodig. Naast het draad heb je een knijpkraal, eventueel een knijpkraalverberger, een buigring of een splitring, een karabijnsluiting en eventueel een verlengkettinkje nodig.
Je begint weer met het rijgen van de kralen. Heb je de juiste lengte bereikt, dan rijg je hier een knijpkraal en een karabijnsluiting aan. Vervolgens ga je met je draad weer terug door de knijpkraal. De knijpkraal kun je met een platbektang dichtknijpen. Hierdoor blijven alle kralen op de plaats zitten. Je draad rijg je vervolgens nog door een paar kralen en kun je hierna afknippen.
Met het draad aan de andere kant doe je precies hetzelfde, alleen gebruik je nu geen karabijnsluiting, maar een splitring of een buigring met eventueel een verlengketting. Het voordeel van een verlengketting is dat je armband verstelbaar en je deze dus op verschillende lengtes kunt dragen. Ideaal wanneer je voor iemand anders een armband maakt.

Hopelijk kun je met deze informatie aan de slag. Mocht je ergens niet uitkomen, laat het ons weten en we helpen je graag verder op weg. Wij vinden het natuurlijk erg leuk om het resultaat te zien. Tag ons dus gerust op Social Media.